Du behöver
- 4 st fil 5-minuters inläggningssill
- 1 st purjolök skivad
- 1 st dill hackad
Lag:
1.5 dl sirap vit
1 st citron strimlat skal och saft
2 msk vatten
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Låt sillfiléerna rinna av. Skär dem i bitar.
2
Blanda sirap, citronskal, saft och vatten.
3
Varva sill, purjolök och dill i en glasburk. Häll på lagen och sätt på locket. Låt sillen stå ett dygn i kylskåpet och dra till sig smakerna.
4
Lägg upp sillen i en skål.
Grundlag för sillinläggningar kallas 1-2-3-lag, dvs man använder 1 dl ättiksprit, 2 dl strösocker och 3 dl vatten. Tillsätt 4 urvattnade, salta sillfiléer, 1 skivad lök och en påse sillkryddor. Låt stå i kylen 1 dygn. Den här sillen kan du använda istället för 5-minuters inläggningssill.