Du behöver

  • 4 st fil 5-minuters inläggningssill
  • 1 st purjolök skivad
  • 1 st dill hackad

Lag:

1.5 dl sirap vit
1 st citron strimlat skal och saft
2 msk vatten

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Låt sillfiléerna rinna av. Skär dem i bitar.

2
Blanda sirap, citronskal, saft och vatten.

3
Varva sill, purjolök och dill i en glasburk. Häll på lagen och sätt på locket. Låt sillen stå ett dygn i kylskåpet och dra till sig smakerna.

4
Lägg upp sillen i en skål.


Kommentar:
Grundlag för sillinläggningar kallas 1-2-3-lag, dvs man använder 1 dl ättiksprit, 2 dl strösocker och 3 dl vatten. Tillsätt 4 urvattnade, salta sillfiléer, 1 skivad lök och en påse sillkryddor. Låt stå i kylen 1 dygn. Den här sillen kan du använda istället för 5-minuters inläggningssill.