Du behöver
- 2 msk ströbröd
- 0.5 dl mjölk
- 1 msk gul lök riven
- 200 g lammfärs
- 0.5 st ägg
- 2 krm rosmarin finhackade barr
- 0.25 st röd spansk peppar finhackad
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar nymald
- 1 msk matfett
Sås:
1 st tomater 370 g
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
Servera med:
pasta kokt och broccoli
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Lägg ströbröd och mjölk i en bunke. Låt blandningen svälla 5 minuter.
2
Tillsätt lök, köttfärs, ägg, rosmarin, spansk peppar, salt och peppar. Rör om och arbeta färsen smidig.
3
Fukta händerna med vatten och rulla små runda bollar av färsen. Lägg dem på ett smörpapper.
4
Platta till bollarna något och stek dem i matfett i en stor stekpanna, ca 2 minuter per sida.
5
Häll de passerade tomaterna i pannan. Salta och peppra. Låt biffarna sjuda i såsen 5 minuter. Servera med pasta och broccoli.