Du behöver

  • 600 g lax mittbit som varit frusen 3 dygn

Gravning:

1 msk enbär krossade
2 msk vitpepparkorn krossade
0.5 dl strösocker
0.5 dl salt
1 dl dill hackad

Smaksättning:

2 msk gin

Sås:

2 dl lätt crème fraiche
0.5 tsk svartpeppar grovkrossad
2 krm salt

Det här behövs till 4-6 port:

Gör så här

1
Tina laxen och ta bort alla småben med en tång.

2
Blanda enbär, vitpeppar, strösocker och salt. Gnid in blandningen i fiskköttet. Strö över dillen. Lägg fisken i en plastpåse. Förslut påsen och låt den ligga på en tallrik i kylen i två dygn. Vänd påsen då och då.

3
Häll bort lagen ur påsen och tillsätt ginen. Låt fisken ligga i kylen minst 1 timme.

4
Skrapa bort kryddorna och skär upp laxen i 3 mm tjocka skivor. Blanda samman såsen och servera den till laxen.