Du behöver

  • 7 st potatis av mjölig sort

Curryräkor:

1 dl minifraiche
50 g philadelphiaost light
0.25 st röd paprika hackad
0.25 st grön paprika hackad
1 st vitlöksklyfta riven
0.5 tsk curry extra stark
1 krm salt
0.5 krm svartpeppar nymald
2 dl räkor skalade
bladpersilja

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skrubba potatisarna i vatten. Torka av dem och stick små hål i skalet med en provnål.

2
Lägg potatisarna på en tallrik i mikron, täck över med mikrolock och baka dem, ca 10-12 minuter på full effekt. Vänd gärna potatisen upp och ned efter halva tiden.

3
Låt potatisarna vila några minuter innan du skär ett kryss i dem och klämmer upp inkråmet.

4
Blanda under tiden minifraiche med ost, paprika, vitlök, curry, salt och peppar. Smaka av.

5
Lägg en klick av såsen i potatisen. Toppa med curryräkor och persilja. Servera med råkost och gärna ett äpple som dessert.


Kommentar:
Vill du hellre baka potatisen i vanlig ugn tar det ca 50 minuter i 200-225° varm ugn. Har du färre men större potatisar så räkna med att det tar ca 1 timme.