Du behöver
- 200 g falukorv
- 2 tsk ingefära strimlad färsk
- 2.5 st salladslökar
- 1 st grön paprika
- 0.5 st bambuskott burk strimlade
- 150 g champinjoner färska
- 150 g äggnudlar
Sås:
0.75 dl köttbuljong
0.5 tsk fransk senap
1 msk oystersås
Det här behövs för ca 2 port:
Gör så här
1
Drag skinnet av korven och skär den i strimlor. Skala och strimla ingefäran. Ansa och strimla salladslöken. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva svampen. Skölj bambuskotten och låt dem rinna av.
2
Koka äggnudlarna enligt förpackningens anvisningar. Spola dem i kallt vatten och ringla över lite matolja så klibbar de inte ihop. Ställ nudlarna åt sidan.
3
Vispa samman alla ingredienserna till såsen.
4
Fräs ingefäran i lite matolja någon minut. Tillsätt korven och låt den få lite färg. Tag upp det.
5
Fräs salladslök, bambuskott, paprika och svamp några minuter i matolja. Tillsätt korv, nudlar och såsen. Låt allt fräsa några minuter under omrörning.
6
Bjud gärna sweet chilisås och soja till.