Du behöver

  • 200 g falukorv
  • 2 tsk ingefära strimlad färsk
  • 2.5 st salladslökar
  • 1 st grön paprika
  • 0.5 st bambuskott burk strimlade
  • 150 g champinjoner färska
  • 150 g äggnudlar

Sås:

0.75 dl köttbuljong
0.5 tsk fransk senap
1 msk oystersås

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Drag skinnet av korven och skär den i strimlor. Skala och strimla ingefäran. Ansa och strimla salladslöken. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva svampen. Skölj bambuskotten och låt dem rinna av.

2
Koka äggnudlarna enligt förpackningens anvisningar. Spola dem i kallt vatten och ringla över lite matolja så klibbar de inte ihop. Ställ nudlarna åt sidan.

3
Vispa samman alla ingredienserna till såsen.

4
Fräs ingefäran i lite matolja någon minut. Tillsätt korven och låt den få lite färg. Tag upp det.

5
Fräs salladslök, bambuskott, paprika och svamp några minuter i matolja. Tillsätt korv, nudlar och såsen. Låt allt fräsa några minuter under omrörning.

6
Bjud gärna sweet chilisås och soja till.