Du behöver
- 300 g räkor med skal
- 1 dl ris
- 2 dl vatten+salt
- 0.5 st purjolök
- 1 st morot liten
- 1 st paprika liten röd
- 50 g sockerärter
- 0.5 st böngroddar burk
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 tsk ingefära finhackad färsk
- 1 tsk curry
Det här behövs för ca 2 port:
Gör så här
1
Skala räkorna och lägg dem åt sidan. Koka riset enligt förpackningens anvisningar i vatten och salt.
2
Ansa och strimla purjolöken fint. Skala och finstrimla moroten. Kärna ur och strimla paprikan. Dela sockerärterna på längden. Skölj böngroddarna.
3
Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök, ingefära och curry i lite matolja 1 minut på hög värme under omrörning.
4
Tillsätt purjolök och morot. Låt det fräsa med några minuter. Rör ner paprika, sockerärter och ris och låt allt fräsa några minuter under omrörning. Tillsätt eventuellt lite vatten så att riset inte bränns.
5
Tillsätt böngroddar och räkor. Låt allt bli genomvarmt. Garnera eventuellt med lime och färsk koriander. Bjud soja till.