Du behöver
- 2 dl sötmandel
- 3 st bittermandel
- 1.5 dl strösocker
- 200 g smör eller margarin rumsvarmt
- 1 st ägg
- 4 dl vetemjöl
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skålla, skala och mal söt -och bittermandlar.
2
Rör det rumsvarma matfettet med socker till en ljus och porös smet.
3
Tillsätt ägg, mandel och mjöl. Arbeta samman det till en deg. Ställ den kallt att vila ca 30 minuter.
4
Smöra formarna och tryck ut degen i dem. Ställ formarna på bakplåt.
5
Grädda kakorna i nedre delen av ugnen ca 8-9 minuter. Låt kakorna svalna lite innan de stjälps upp och får kallna.
6
Förvara kakorna i burkar med tättslutande lock. Kakorna går att frysa.
7
Bjud musslorna som de är eller fyllda med grädde eller vaniljkesella och sylt.