Du behöver

  • 2 dl sötmandel
  • 3 st bittermandel
  • 1.5 dl strösocker
  • 200 g smör eller margarin rumsvarmt
  • 1 st ägg
  • 4 dl vetemjöl

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skålla, skala och mal söt -och bittermandlar.

2
Rör det rumsvarma matfettet med socker till en ljus och porös smet.

3
Tillsätt ägg, mandel och mjöl. Arbeta samman det till en deg. Ställ den kallt att vila ca 30 minuter.

4
Smöra formarna och tryck ut degen i dem. Ställ formarna på bakplåt.

5
Grädda kakorna i nedre delen av ugnen ca 8-9 minuter. Låt kakorna svalna lite innan de stjälps upp och får kallna.

6
Förvara kakorna i burkar med tättslutande lock. Kakorna går att frysa.

7
Bjud musslorna som de är eller fyllda med grädde eller vaniljkesella och sylt.