Du behöver

Mördeg:

4 dl vetemjöl
0.5 dl strösocker
200 g smör
1 st apelsin rivet skal
1 st äggula

Fyllning:

1 dl sötmandel ca 80 g, malen
2 dl strösocker
2 st potatis kokta, kalla och rivna
1 st påse pepparkakskrydda 20 g
75 g smör rumstempererat
0.75 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
2 st ägg

Glasyr:

3 dl florsocker
2 msk apelsin pressad saft

Dekoration:

0.5 dl strössel eller 1 påse syltade hackade apelsinskal

Ugn: 175-200º

Gör så här

1
Blanda samman mjöl, socker, smör, apelsinskal och äggula till mördegen, i matberedaren med kniven monterad.

2
Rulla ut degen till två längder och dela vardera i 12 bitar. Tryck ut dem i engångsformar av aluminiumfolie eller papper.

3
Mixa mandeln med sockret först. Tillsätt potatis, pepparkakskrydda och vetemjölet blandat med bakpulver. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda allt till en jämn porös massa. Lägg fyllningen i en spritspåse och spritsa en klick i varje form. Grädda kakorna på en plåt mitt i ugnen, ca 15-20 minuter. Låt dem kallna på bakgaller.

4
Blanda florsocker och apelsinsaft till en jämn glasyr och bred den över kakorna när de kallnat. Strö över blandat strössel eller apelsinskal.