Du behöver

  • kotlettrad ca 1 kg benfri
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 1 msk salvia strimlad
  • 2 msk smör

Äppelchutney:

4 st äpplen skalade, urkärnade och tärnade
1 st gul lök hackad
1 msk smör
0.5 dl strösocker
0.5 st citron rivet skal och pressad saft

Tillbehör:

500 g färska rödbetor kokta
80 g röda mangoldskott
potatisgratäng

Det här behövs till 4-6 port:

Gör så här

1
Torka av köttet. Salta och peppar. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Krydda med salvia. Lägg köttet i en ugnssäker form.

2
Stek köttet i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 65-70º.

3
Låt köttet vila 15 minuter innan det skärs upp.

4
Fräs äpplen och lök i smör i en kastrull. Tillsätt socker, citronskal och saft. Låt det sjuda tills äpplena är mjuka, men inte helt söndermosade. Smaka av. Vill du ha sötare chutney, ta mer socker.

5
Skiva upp köttet i tunna skivor. Servera med mangoldskott och klyftor av kokta rödbetor och en potatisgratäng.