Du behöver

  • 500 g lövbiff
  • 250 g kantareller (frysta, torkade eller konserverade)
  • 1 st gul lök
  • 2 msk flytande margarin
  • 1.5 dl köttbuljong
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 4 msk hackad persilja
  • 8 st potatis medelstora
  • 2 st palsternackor
  • 2 st morötter

Det här behövs för 4 port

Gör så här

1
Skär lövbiffen i strimlor. Förbered kantarellerna som sig bör, beroende på hur de ser ut. Hacka löken.

2
Stek lök och svamp i hälften av margarinet i en panna. Häll över buljong och matlagningsgrädde. Låt puttra några minuter. Stek köttet i resten av margarinet, salta och peppra och lägg över det i pannan med svamp och lök. Rör om, smaka av och strö över persiljan.

3
Koka potatisen i en kastrull. Skala och skär rotfrukterna i bitar och koka dessa i en annan.