Du behöver
- 500 g lövbiff
- 250 g kantareller (frysta, torkade eller konserverade)
- 1 st gul lök
- 2 msk flytande margarin
- 1.5 dl köttbuljong
- 1 dl matlagningsgrädde
- salt och peppar
- 4 msk hackad persilja
- 8 st potatis medelstora
- 2 st palsternackor
- 2 st morötter
Det här behövs för 4 port
Gör så här
1
Skär lövbiffen i strimlor. Förbered kantarellerna som sig bör, beroende på hur de ser ut. Hacka löken.
2
Stek lök och svamp i hälften av margarinet i en panna. Häll över buljong och matlagningsgrädde. Låt puttra några minuter. Stek köttet i resten av margarinet, salta och peppra och lägg över det i pannan med svamp och lök. Rör om, smaka av och strö över persiljan.
3
Koka potatisen i en kastrull. Skala och skär rotfrukterna i bitar och koka dessa i en annan.