Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 250 g kesella
- 2 pkt saffran 1 g
- 1 nypa kardemumma nymald
- 2 dl råsocker
- 1 nypa havssalt
- 17 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g smör rumstempererat eller
margarin
kanel några puffar
1 dl råsocker
3 dl pistagenötter grovt hackade
1 st ägg till pensling
Det här behövs till ca 15 bullar.
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Smält smöret i en kastrull och slå i mjölken. Värm till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt den fingervarma mjölken. Rör tills jästen löst sig.
3
Blanda i kessella, saffran, socker, salt och kardemumma. Arbeta i mjölet efterhand. Arbeta degen smidig. Låt jäsa 30 minuter.
4
Kavla ut degen till en rektangel.
5
Bred på smöret, puffa på kanelen och strö på sockret. Fördela ut pistagenötterna, men spara 1 dl till dekorering.
6
Rulla ihop degen till en lång rulle, skär i bitar och lägg ut dem på en smord plåt.
7
Låt bullarna jäsa ytterligare 20 minuter under bakduk.
8
Pensla bullarna med ägget och dekorera varje bulle med lite pistagenötter.
9
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.