Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 250 g kesella
  • 2 pkt saffran 1 g
  • 1 nypa kardemumma nymald
  • 2 dl råsocker
  • 1 nypa havssalt
  • 17 dl vetemjöl

Fyllning:

50 g smör rumstempererat eller
margarin
kanel några puffar
1 dl råsocker
3 dl pistagenötter grovt hackade
1 st ägg till pensling

Det här behövs till ca 15 bullar.

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Smält smöret i en kastrull och slå i mjölken. Värm till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt den fingervarma mjölken. Rör tills jästen löst sig.

3
Blanda i kessella, saffran, socker, salt och kardemumma. Arbeta i mjölet efterhand. Arbeta degen smidig. Låt jäsa 30 minuter.

4
Kavla ut degen till en rektangel.

5
Bred på smöret, puffa på kanelen och strö på sockret. Fördela ut pistagenötterna, men spara 1 dl till dekorering.

6
Rulla ihop degen till en lång rulle, skär i bitar och lägg ut dem på en smord plåt.

7
Låt bullarna jäsa ytterligare 20 minuter under bakduk.

8
Pensla bullarna med ägget och dekorera varje bulle med lite pistagenötter.

9
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.