Du behöver

  • 500 g färska rödbetor
  • 250 g cocktailtomater
  • salladsblad ca 200 g blandade
  • 200 g grön sparris
  • 200 g sockerärter
  • olivolja
  • salt grovt

Dressing:

0.5 dl olivolja
2 msk pressad citronsaft
salt och peppar

Det här behövs för ca 12 port på buffébordet:

Gör så här

1
Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Lägg dem på en eldfast form och ringla över lite olivolja. Strö över grovt salt. Baka dem mitt i ugnen ca 45 minuter. Tillsätt tomaterna och låt dem bakas med ca 10-15 minuter.

2
Riv under tiden salladsbladen. Ansa sparrisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Koka sockerärterna enligt förpackningens anvisningar.

3
Blanda samman salladsbladen med varma rödbetor, varma tomater, varm sparris och varma sockerärter.

4
Blanda samman ingredienserna till marinaden och häll den över salladen.

5
Lägg upp salladen på uppläggningsfat. Skär kalkonfilén i skivor och lägg dem ovanpå. Garnera eventuellt med lite färsk dragon. Bjud vår yoghurtsås och/eller gräddfilsås till.