Du behöver
- 150 g smör
- 2 st ägg
- 1.25 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 0.5 dl grädde
Glasyr:
75 g smör
0.75 dl socker
1.5 msk vetemjöl
1.5 msk mjölk
50 g mandelspån
Ugn: 175°
Dekoration:
75 g choklad 70 %
Det här behövs till 40 bitar:
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen och det smälta smöret i äggvispet. Rör till sist ner den kalla grädden.
2
Häll smeten i en smord och mjölad bakform, ca 20×30 cm stor eller på bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 10 minuter.
3
Blanda alla ingredienser till glasyren i en tjockbottnad kastrull. Värm försiktigt på svag värme under omrörning utan att det kokar. Ta ut kakan ur ugnen, bred försiktigt glasyren över kakan och grädda i ytterligare ca 15 minuter.
4
Låt kakan svalna ordentligt innan den skärs upp. Skär kakan i 20 fyrkantiga bitar, som delas diagonalt. Doppa bitarna, med hjälp av en tandpetare som sätts i kakbiten, i smält choklad så att kanterna blir täckta med choklad. Lägg toscabitarna på smörpapper tills chokladen har stelnat. Kakorna går bra att frysa.
Så smälter du choklad: Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält på spisen över hett vattenbad eller i mikron 2 minuter på full effekt. Rör om.