Du behöver

  • 150 g smör
  • 2 st ägg
  • 1.25 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 dl grädde

Glasyr:

75 g smör
0.75 dl socker
1.5 msk vetemjöl
1.5 msk mjölk
50 g mandelspån

Ugn: 175°

Dekoration:

75 g choklad 70 %

Det här behövs till 40 bitar:

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen och det smälta smöret i äggvispet. Rör till sist ner den kalla grädden.

2
Häll smeten i en smord och mjölad bakform, ca 20×30 cm stor eller på bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 10 minuter.

3
Blanda alla ingredienser till glasyren i en tjockbottnad kastrull. Värm försiktigt på svag värme under omrörning utan att det kokar. Ta ut kakan ur ugnen, bred försiktigt glasyren över kakan och grädda i ytterligare ca 15 minuter.

4
Låt kakan svalna ordentligt innan den skärs upp. Skär kakan i 20 fyrkantiga bitar, som delas diagonalt. Doppa bitarna, med hjälp av en tandpetare som sätts i kakbiten, i smält choklad så att kanterna blir täckta med choklad. Lägg toscabitarna på smörpapper tills chokladen har stelnat. Kakorna går bra att frysa.


Kommentar:
Så smälter du choklad: Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält på spisen över hett vattenbad eller i mikron 2 minuter på full effekt. Rör om.