Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 2 dl socker
- 2 st ägg
- 3.5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 msk kanel malen
- 3 st banan mogna
- 1 msk socker
- 0.5 dl mjölk
Limekräm:
2 dl lätt crème fraiche
1 dl florsocker
saft skal och av 1 limefrukt
0.5 st kokosflingor ca 100 g
2 st passionsfrukt
Ugn: 175°
Det här behövs för 10-12 bitar:
Gör så här
1
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.
2
Blanda samman mjölet med bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten tillsammans med mjölken.
3
Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Baka kakan i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter. Låt kakan vila en stund innan den stjälps upp och får kallna.
4
Rör samman lätt crème fraiche med florsocker, rivet limeskal, pressad limesaft och kokosflingor. Bred krämen över kakan och ställ den kallt i minst en halvtimme.
5
Dela passionsfrukterna och gröp ur innanmätet. Fördela det över tårtan.