Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel malen
  • 3 st banan mogna
  • 1 msk socker
  • 0.5 dl mjölk

Limekräm:

2 dl lätt crème fraiche
1 dl florsocker
saft skal och av 1 limefrukt
0.5 st kokosflingor ca 100 g
2 st passionsfrukt

Ugn: 175°

Det här behövs för 10-12 bitar:

Gör så här

1
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.

2
Blanda samman mjölet med bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten tillsammans med mjölken.

3
Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Baka kakan i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter. Låt kakan vila en stund innan den stjälps upp och får kallna.

4
Rör samman lätt crème fraiche med florsocker, rivet limeskal, pressad limesaft och kokosflingor. Bred krämen över kakan och ställ den kallt i minst en halvtimme.

5
Dela passionsfrukterna och gröp ur innanmätet. Fördela det över tårtan.