Du behöver
- 500 g köttfärs
- 2.5 msk ströbröd
- 1 dl buljong
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 tsk oregano
- 0.5 st lök riven gul
Sås:
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
250 g champinjoner
75 g salami
1 st burk krossade tomater
0.5 dl vatten
1 tsk oregano
salt och peppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Lägg ströbrödet i en skål och häll över buljongen. Låt det stå och svälla ca 10 minuter.
2
Tillsätt ägg, salt, peppar, oregano och riven lök. Arbeta färsen smidig. Forma ca 8 biffar.
3
Stek biffarna gyllene runtom i lite matfett. Tag upp dem.
4
Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Strimla salamin.
5
Fräs lök och svamp tillsammans med pressad vitlök i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt salamin och låt den fräsa med en minut.
6
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och vatten. Låt såsen småkoka ca 4-5 minuter.
7
Lägg ner biffarna i såsen och låt allt småputtra under lock i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av såsen med salt, peppar och oregano. Bjud kokt pasta till.