Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 2.5 msk ströbröd
  • 1 dl buljong
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk oregano
  • 0.5 st lök riven gul

Sås:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
250 g champinjoner
75 g salami
1 st burk krossade tomater
0.5 dl vatten
1 tsk oregano
salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg ströbrödet i en skål och häll över buljongen. Låt det stå och svälla ca 10 minuter.

2
Tillsätt ägg, salt, peppar, oregano och riven lök. Arbeta färsen smidig. Forma ca 8 biffar.

3
Stek biffarna gyllene runtom i lite matfett. Tag upp dem.

4
Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Strimla salamin.

5
Fräs lök och svamp tillsammans med pressad vitlök i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt salamin och låt den fräsa med en minut.

6
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och vatten. Låt såsen småkoka ca 4-5 minuter.

7
Lägg ner biffarna i såsen och låt allt småputtra under lock i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av såsen med salt, peppar och oregano. Bjud kokt pasta till.