Du behöver

  • 0.5 st purjolök skivad
  • 1 msk matfett
  • 80 g färsk babyspenat eller tinad fryst hel spenat
  • 2 tsk hummerfond konc
  • 1 dl lagalätt 5 % eller liknande
  • 1 msk redning (Maizena)
  • 150 g lax i bitar
  • 2 msk dill hackad
  • salt svartpeppar

Servera med:

bandspagetti papardelle

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Fräs purjolöken i matfett i en gryta. Tillsätt nästan all spenat (spara lite av den färska till serveringen, använder du fryst – ta allt).

2
Rör ner hummerfond, lagalätt och ljus redning. Låt såsen koka upp och tillsätt lax och dill. Rör om och låt såsen bli het igen.

3
Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med nykokt pasta och spenat. Ta några tag med pepparkvarnen över pastatallriken vid serveringen.