Du behöver
- 0.5 st purjolök skivad
- 1 msk matfett
- 80 g färsk babyspenat eller tinad fryst hel spenat
- 2 tsk hummerfond konc
- 1 dl lagalätt 5 % eller liknande
- 1 msk redning (Maizena)
- 150 g lax i bitar
- 2 msk dill hackad
- salt svartpeppar
Servera med:
bandspagetti papardelle
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Fräs purjolöken i matfett i en gryta. Tillsätt nästan all spenat (spara lite av den färska till serveringen, använder du fryst – ta allt).
2
Rör ner hummerfond, lagalätt och ljus redning. Låt såsen koka upp och tillsätt lax och dill. Rör om och låt såsen bli het igen.
3
Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med nykokt pasta och spenat. Ta några tag med pepparkvarnen över pastatallriken vid serveringen.