Du behöver

  • 200 g lingon
  • Culinary syrup med ingefärssmak (Danisco)
  • 2 st gelatinblad
  • 1 st äggvita
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk citron pressad saft
  • 1.5 dl vispgrädde

Till serveringen:

lingon
mynta

Det här behövs till 4-6 port:

Gör så här

1
Mixa lingonen i matberedaren med kniven monterad. Passera bären genom en trådsil. Tillsätt sirap eller kanel i purén.

2
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa äggvita, strösocker och citronsaft till en marängsmet. Vispa grädden medelfast.

3
Krama ur vattnet och smält gelatinbladen 10 sekunder i en kopp i mikron på högsta effekt eller i en kastrull på spisen över svag värme.

4
Rör ner gelatinbladen i bärpurén och rör sedan ner bärpurén i marängsmeten.

5
Vänd till sist försiktigt ner grädden i marängsmeten. Täck skålen med plast och ställ in den i kylen i minst 2 timmar.

6
Skeda upp moussen i rånkorgarna vid serveringen och dekorera med några lingon och myntablad.


Kommentar:
Vill du bara göra moussen och servera i små glas eller skålar går det lika bra.