Du behöver
- 200 g lingon
- Culinary syrup med ingefärssmak (Danisco)
- 2 st gelatinblad
- 1 st äggvita
- 1.5 dl strösocker
- 1 tsk citron pressad saft
- 1.5 dl vispgrädde
Till serveringen:
lingon
mynta
Det här behövs till 4-6 port:
Gör så här
1
Mixa lingonen i matberedaren med kniven monterad. Passera bären genom en trådsil. Tillsätt sirap eller kanel i purén.
2
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa äggvita, strösocker och citronsaft till en marängsmet. Vispa grädden medelfast.
3
Krama ur vattnet och smält gelatinbladen 10 sekunder i en kopp i mikron på högsta effekt eller i en kastrull på spisen över svag värme.
4
Rör ner gelatinbladen i bärpurén och rör sedan ner bärpurén i marängsmeten.
5
Vänd till sist försiktigt ner grädden i marängsmeten. Täck skålen med plast och ställ in den i kylen i minst 2 timmar.
6
Skeda upp moussen i rånkorgarna vid serveringen och dekorera med några lingon och myntablad.
Vill du bara göra moussen och servera i små glas eller skålar går det lika bra.