Du behöver

  • 1 st aubergine stor
  • 2 tsk matfett
  • 200 g nötfärs
  • 1 st lök hackad
  • 1 dl minifraiche 5 %
  • 2 tsk kalvfond konc
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 3 krm timjan
  • 0.5 dl riven ost 17 %

Ugn: 225º

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skölj och dela auberginen. Gröp ur nästan allt inkråmet och skär det i mindre bitar. Lägg skalen i en smord ugnssäker form.

2
Fräs nötfärs, lök och inkråm i matfett i en stekpanna. Tillsätt minifraiche, kalvfond, salt, peppar och timjan. Låt det koka 5 minuter. Smaka av.

3
Lägg köttfärsröran i aubergineskalen och strö över osten. Gratinera i ugnen, ca 15 minuter. Servera med bröd och sallad.


Kommentar:
Pröva att ta lammfärs istället för nötfärs till auberginefyllningen.