Du behöver
- 1 st aubergine stor
- 2 tsk matfett
- 200 g nötfärs
- 1 st lök hackad
- 1 dl minifraiche 5 %
- 2 tsk kalvfond konc
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar nymald
- 3 krm timjan
- 0.5 dl riven ost 17 %
Ugn: 225º
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skölj och dela auberginen. Gröp ur nästan allt inkråmet och skär det i mindre bitar. Lägg skalen i en smord ugnssäker form.
2
Fräs nötfärs, lök och inkråm i matfett i en stekpanna. Tillsätt minifraiche, kalvfond, salt, peppar och timjan. Låt det koka 5 minuter. Smaka av.
3
Lägg köttfärsröran i aubergineskalen och strö över osten. Gratinera i ugnen, ca 15 minuter. Servera med bröd och sallad.
Pröva att ta lammfärs istället för nötfärs till auberginefyllningen.