Du behöver

  • 600 g rödspätta (eller annan plattfisk)
  • 1 st citron
  • salt och peppar
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk curry
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk mjöl
  • 1.5 dl fiskbuljong
  • 1.5 dl vitt vin (eller vitt matlagningsvin)
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 st burk musslor
  • 1 st dill knippe

Ugn: 200 º

Tillbehör:

potatis

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Dela filéerna på mitten. Rulla dem och lägg dem i en smord form. Droppa över citron och krydda med salt och peppar. Sätt in fisken i ugnen ca 10 minuter

2
Hacka lök och vitlök. Fräs det i margarinet. Tillsätt curry, tomatpuré och mjöl. Rör om. Häll över buljong, vin och grädde. Låt det puttra några minuter. Tillsätt musslor och dill. Servera med potatis.