Du behöver
- 600 g rödspätta (eller annan plattfisk)
- 1 st citron
- salt och peppar
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk flytande margarin
- 1 tsk curry
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk mjöl
- 1.5 dl fiskbuljong
- 1.5 dl vitt vin (eller vitt matlagningsvin)
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 st burk musslor
- 1 st dill knippe
Ugn: 200 º
Tillbehör:
potatis
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Dela filéerna på mitten. Rulla dem och lägg dem i en smord form. Droppa över citron och krydda med salt och peppar. Sätt in fisken i ugnen ca 10 minuter
2
Hacka lök och vitlök. Fräs det i margarinet. Tillsätt curry, tomatpuré och mjöl. Rör om. Häll över buljong, vin och grädde. Låt det puttra några minuter. Tillsätt musslor och dill. Servera med potatis.