Du behöver
- 600 g laxfilé
- 100 g fetaost
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 kruka basilika
- 1 msk hummerfond
- 3 st paprikor
- 1 st purjolök
- 1 st vitlöksklyfta
- 5 st sardellfiléer
- citron rivet skal av 1
- citron saften av 1/2
- 2 msk kapris
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär laxen i 4 lika stora bitar. Gör en ficka längs med laxen. Skär fetaosten i bitar och fyll laxen med den. Lägg laxen i eldfast form.
2
Lägg olivolja, basilikablad och hummerfond i en mixer och kör till en slät sås.
3
Pensla laxen med såsen/oljan. Baka laxen mitt i ugnen ca 12-15 minuter.
4
Kärna ur och tärna paprikorna. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka sardellerna.
5
Fräs paprika, purjolök och vitlök i lite matfett ca 5 minuter. Tillsätt sardeller, saft och skal från citronen och kapris. Låt allt puttra någon minut. Smaka av grönsaksragun med salt.