Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 100 g fetaost
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 kruka basilika
  • 1 msk hummerfond
  • 3 st paprikor
  • 1 st purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 5 st sardellfiléer
  • citron rivet skal av 1
  • citron saften av 1/2
  • 2 msk kapris

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär laxen i 4 lika stora bitar. Gör en ficka längs med laxen. Skär fetaosten i bitar och fyll laxen med den. Lägg laxen i eldfast form.

2
Lägg olivolja, basilikablad och hummerfond i en mixer och kör till en slät sås.

3
Pensla laxen med såsen/oljan. Baka laxen mitt i ugnen ca 12-15 minuter.

4
Kärna ur och tärna paprikorna. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka sardellerna.

5
Fräs paprika, purjolök och vitlök i lite matfett ca 5 minuter. Tillsätt sardeller, saft och skal från citronen och kapris. Låt allt puttra någon minut. Smaka av grönsaksragun med salt.