Du behöver

  • 500 g skinka färsk
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar nymald
  • 2 st schalottenlökar skivade
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar nymald
  • 1.5 dl vitt vin av Riesling-typ
  • 0.5 st köttbuljongtärning
  • 1 tsk soja
  • 2 tsk färsk ingefära riven
  • 1 st äpple
  • 1 st apelsin
  • 50 g vindruvor delade
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk majsstärkelse

Dekoration:

apelsinskivor
färsk basilika

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i jämnstora tärningar, ca 2×2 cm. Bryn köttet, i omgångar, i smör i en stekpanna. Fräs löken med den sista omgången kött och lägg över i en gryta. Salta och peppra.

2
Tillsätt vin, buljongtärning, soja och ingefära. Låt grytan koka upp och sedan sjuda 20 minuter.

3
Skölj, kärna ur och skär äpplet i bitar. Skär apelsinen i hinnfria klyftor och dela vindruvorna. Tillsätt frukten och red av grytan med majsstärkelse utrört i kallt vatten. Låt grytan sjuda några minuter till. Smaka av. Dekorera grytan med apelsinskivor och färsk basilika.

4
Servera med kokt pasta, ris eller potatis och en sallad.