Du behöver
- 500 g skinka färsk
- 2 msk smör
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar nymald
- 2 st schalottenlökar skivade
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar nymald
- 1.5 dl vitt vin av Riesling-typ
- 0.5 st köttbuljongtärning
- 1 tsk soja
- 2 tsk färsk ingefära riven
- 1 st äpple
- 1 st apelsin
- 50 g vindruvor delade
- 0.5 dl vatten
- 1 msk majsstärkelse
Dekoration:
apelsinskivor
färsk basilika
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i jämnstora tärningar, ca 2×2 cm. Bryn köttet, i omgångar, i smör i en stekpanna. Fräs löken med den sista omgången kött och lägg över i en gryta. Salta och peppra.
2
Tillsätt vin, buljongtärning, soja och ingefära. Låt grytan koka upp och sedan sjuda 20 minuter.
3
Skölj, kärna ur och skär äpplet i bitar. Skär apelsinen i hinnfria klyftor och dela vindruvorna. Tillsätt frukten och red av grytan med majsstärkelse utrört i kallt vatten. Låt grytan sjuda några minuter till. Smaka av. Dekorera grytan med apelsinskivor och färsk basilika.
4
Servera med kokt pasta, ris eller potatis och en sallad.