Du behöver
- 500 g nötkött ytterlår eller bog, benfritt
- 2 msk smör
- 1 st gul lök i klyftor
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar grovmalen
- 1 st öl 33 cl
- 1 st köttbuljongtärning
- 2 tsk färsk rosmarin hackad
- 3 st morötter
- 0.5 st kålrot
- 2 st palsternackor
- 1 bitar rotselleri
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i jämnstora tärningar, ca 3×3 cm. Bryn bitarna i smör, i omgångar, i en stekpanna och lägg över i en gryta. Tillsätt löken till den sista omgången kött. Salta och peppra.
2
Späd med öl och smula ner en buljongtärning i grytan. Krydda med rosmarin. Låt grytan sjuda under lock, ca 40 minuter.
3
Skala och dela rotfrukterna i tärningar och lägg ner dem i grytan. Låt grytan sjuda 5 minuter till. Smaka av.
4
Red av grytan med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt grytan sjuda ett par minuter. Strö över lite färsk rosmarin vid serveringen.
5
Servera med kokt potatis.