Du behöver

  • 500 g nötkött ytterlår eller bog, benfritt
  • 2 msk smör
  • 1 st gul lök i klyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar grovmalen
  • 1 st öl 33 cl
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 tsk färsk rosmarin hackad
  • 3 st morötter
  • 0.5 st kålrot
  • 2 st palsternackor
  • 1 bitar rotselleri

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i jämnstora tärningar, ca 3×3 cm. Bryn bitarna i smör, i omgångar, i en stekpanna och lägg över i en gryta. Tillsätt löken till den sista omgången kött. Salta och peppra.

2
Späd med öl och smula ner en buljongtärning i grytan. Krydda med rosmarin. Låt grytan sjuda under lock, ca 40 minuter.

3
Skala och dela rotfrukterna i tärningar och lägg ner dem i grytan. Låt grytan sjuda 5 minuter till. Smaka av.

4
Red av grytan med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt grytan sjuda ett par minuter. Strö över lite färsk rosmarin vid serveringen.

5
Servera med kokt potatis.