Du behöver
- 6 dl vetemjöl
- 2 dl grahamsmjöl
- 1 tsk salt
- 1 msk bakpulver
- 100 g smör eller margarin
- 3 dl lättmjölk
Fyllning:
100 g skinka rökt strimlad
250 g keso
2 tsk fransk senap
Ugn: 250°
Det här behövs för 8 bitar:
Gör så här
1
Blanda samman mjölsorterna, salt och bakpulver. Finfördela matfettet i blandningen. Tillsätt mjölk och arbeta raskt ihop allt till en deg.
2
Tärna skinkan och rör ner den i keson tillsammans med senap.
3
Dela degen i 4 lika stora bitar. Platta ut dem till tunna runda kakor, ca 20 cm i diameter
4
Fördela kesomassan över 2 kakor. Lägg de andra två kakorna över som lock. Tryck till kanten ordentligt. Skåra varje degkaka i 4 delar.
5
Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter eller tills kakorna har fin färg. Dela varje kaka i 4 bitar. Ät en sallad till. Sconesen är godast att äta samma dag.