Du behöver

  • 500 g fransyska eller rostbiff
  • 2 msk flytande margarin
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 st tomat burk krossad
  • 3 dl köttbuljong
  • 1 st blomkålshuvud

Tillbehör:

fullkornsris
sallad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i mindre bitar. Fräs det i flytande margarin. Hacka lök och vitlök och tillsätt detta. Smaksätt med curry och rör ner vetemjölet. Häll över krossad tomat och buljong. Låt alltsammans puttra ca 25 minuter.

2
Skär ut små blomkålsbuketter ur blomkålshuvudet. Vänd ner dessa i grytan. Krydda med salt och peppar. Låt allt puttra i ytterligare några minuter. Servera med fullkornsris och sallad.