Du behöver
- 500 g fransyska eller rostbiff
- 2 msk flytande margarin
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk curry
- 1 msk vetemjöl
- 1 st tomat burk krossad
- 3 dl köttbuljong
- 1 st blomkålshuvud
Tillbehör:
fullkornsris
sallad
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i mindre bitar. Fräs det i flytande margarin. Hacka lök och vitlök och tillsätt detta. Smaksätt med curry och rör ner vetemjölet. Häll över krossad tomat och buljong. Låt alltsammans puttra ca 25 minuter.
2
Skär ut små blomkålsbuketter ur blomkålshuvudet. Vänd ner dessa i grytan. Krydda med salt och peppar. Låt allt puttra i ytterligare några minuter. Servera med fullkornsris och sallad.