Du behöver
- 300 g kycklingfilé
- 4 msk ostronsås
- 3 tsk currypasta röd
- 9 st limeblad
- 1.5 st burk kokosmjölk
- 2 tsk fisksås (thailändsk på flaska)
- 1 st bambuskott burk strimlade
Garnering:
färsk koriander
limeskivor
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Strimla kycklingfiléerna och lägg dem i en plastburk. Häll över ostronsåsen och rör om. Sätt locket på burken och ställ den kallt minst 1 timme.
2
Hetta upp woken och fräs 2 tsk currypasta. Tillsätt kokosmjölk och låt det koka upp. Smaka av om det behövs mera currypasta.
3
Strimla limebladen fint och lägg ner dem i kokosmjölken tillsammans med fisksås. Låt det småputtra ca 15 minuter.
4
Tillsätt kycklingen och koka i ytterligare ca 10 minuter. Rör till sist ner bambuskotten och låt allt puttra i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med fisksås. Garnera med färsk koriander och limeskivor.