Du behöver

  • 300 g kycklingfilé
  • 4 msk ostronsås
  • 3 tsk currypasta röd
  • 9 st limeblad
  • 1.5 st burk kokosmjölk
  • 2 tsk fisksås (thailändsk på flaska)
  • 1 st bambuskott burk strimlade

Garnering:

färsk koriander
limeskivor

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Strimla kycklingfiléerna och lägg dem i en plastburk. Häll över ostronsåsen och rör om. Sätt locket på burken och ställ den kallt minst 1 timme.

2
Hetta upp woken och fräs 2 tsk currypasta. Tillsätt kokosmjölk och låt det koka upp. Smaka av om det behövs mera currypasta.

3
Strimla limebladen fint och lägg ner dem i kokosmjölken tillsammans med fisksås. Låt det småputtra ca 15 minuter.

4
Tillsätt kycklingen och koka i ytterligare ca 10 minuter. Rör till sist ner bambuskotten och låt allt puttra i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med fisksås. Garnera med färsk koriander och limeskivor.