Du behöver

  • vetemjöl ca 10-11 dl
  • 50 g jäst för söta degar
  • 1 krm salt
  • 1 dl strösocker
  • 175 g smör rumstempererat
  • 2 st ägg
  • 3 dl mjölk 37

Fyllning:

100 g smör
0.5 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker

Pensling och dekoration:

1 st ägg uppvispat
50 g mandelspån

Ugn: 250º

Gör så här

1
Lägg vetemjölet i beredningsskålen till matberedaren, med plastkniven monterad. Smula ner jästen, tillsätt salt, socker och smör och finfördela det. Tillsätt ägg och mjölk under gång. Bearbeta degen 2 minuter. Låt degen jäsa under bakduk, ca 30 minuter.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Rulla ut varje del till en rulle. Dela dem i 18 bitar som rullas till runda bollar. Lägg dem i mazarinformar ställda på en plåt.

3
Låt bullarna jäsa 20 minuter. Blanda fyllningen och tryck med ett finger ett djupt hål mitt i bullarna. Lägg en dryg tesked fyllning i varje bulle. Låt bullarna jäsa i ytterligare ca 20 minuter.

4
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda bullarna mitt i ugnen, ca 8-10 minuter. Låt dem svalna på bakgaller.