Du behöver
- vetemjöl ca 10-11 dl
- 50 g jäst för söta degar
- 1 krm salt
- 1 dl strösocker
- 175 g smör rumstempererat
- 2 st ägg
- 3 dl mjölk 37
Fyllning:
100 g smör
0.5 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
Pensling och dekoration:
1 st ägg uppvispat
50 g mandelspån
Ugn: 250º
Gör så här
1
Lägg vetemjölet i beredningsskålen till matberedaren, med plastkniven monterad. Smula ner jästen, tillsätt salt, socker och smör och finfördela det. Tillsätt ägg och mjölk under gång. Bearbeta degen 2 minuter. Låt degen jäsa under bakduk, ca 30 minuter.
2
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Rulla ut varje del till en rulle. Dela dem i 18 bitar som rullas till runda bollar. Lägg dem i mazarinformar ställda på en plåt.
3
Låt bullarna jäsa 20 minuter. Blanda fyllningen och tryck med ett finger ett djupt hål mitt i bullarna. Lägg en dryg tesked fyllning i varje bulle. Låt bullarna jäsa i ytterligare ca 20 minuter.
4
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda bullarna mitt i ugnen, ca 8-10 minuter. Låt dem svalna på bakgaller.