Du behöver

  • 1 st kyckling stor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 11 st steklök
  • 1 st rödvin
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 tsk timjan
  • apelsin rivet skal av 1/2
  • 15 st katrinplommon urkärnade
  • 1 msk vetemjöl
  • soja
  • 2 st päron
  • 0.5 dl valnötskärnor
  • färsk timjan

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj och torka av kycklingen. Dela den i portionsbitar. Krydda dem med salt och peppar. Skala lökarna.

2
Bryn kycklingbitarna gyllene runtom i lite matfett. Tag upp dem och lägg dem i en gryta. Bryn lökarna lätt i lite matfett. Lägg dem i grytan.

3
Vispa ur stekpannan med vinet och häll det sedan över kycklingen. Tillsätt smulad buljongtärning, rivet apelsinskal och timjan. Låt allt småputtra under lock ca 35-40 minuter.

4
Tag upp kycklingbitarna och lägg ner katrinplommonen. Vispa samman mjölet med vatten och rör ner det i skyn. Låt såsen småkoka ca 3-5 minuter. Smaka av med soja.

5
Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor. Lägg ner dem i såsen tillsammans med kycklingbitarna. Låt allt bara bli genomvarmt. Strö över valnötter och färsk timjan.