Du behöver
- 1 st kyckling stor
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 11 st steklök
- 1 st rödvin
- 1 st hönsbuljongtärning
- 0.5 tsk timjan
- apelsin rivet skal av 1/2
- 15 st katrinplommon urkärnade
- 1 msk vetemjöl
- soja
- 2 st päron
- 0.5 dl valnötskärnor
- färsk timjan
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj och torka av kycklingen. Dela den i portionsbitar. Krydda dem med salt och peppar. Skala lökarna.
2
Bryn kycklingbitarna gyllene runtom i lite matfett. Tag upp dem och lägg dem i en gryta. Bryn lökarna lätt i lite matfett. Lägg dem i grytan.
3
Vispa ur stekpannan med vinet och häll det sedan över kycklingen. Tillsätt smulad buljongtärning, rivet apelsinskal och timjan. Låt allt småputtra under lock ca 35-40 minuter.
4
Tag upp kycklingbitarna och lägg ner katrinplommonen. Vispa samman mjölet med vatten och rör ner det i skyn. Låt såsen småkoka ca 3-5 minuter. Smaka av med soja.
5
Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor. Lägg ner dem i såsen tillsammans med kycklingbitarna. Låt allt bara bli genomvarmt. Strö över valnötter och färsk timjan.