Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 5 dl ananasjuice
  • salt och peppar
  • 2 dl hönsbuljong
  • 200 g vindruvor
  • 1 st ananas

Sås:

1 msk smör eller margarin
2 msk mjöl
1.5 tsk curry
4.5 dl buljong
1 dl crème fraîche

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg kycklingfiléerna i plastburk med lock. Häll över ananasjuicen och sätt på locket. Ställ kycklingen kallt ca 4 timmar.

2
Tag upp kycklingfiléerna och torka av dem. Krydda med salt och peppar. Stek dem gyllene runtom i lite matfett. Lägg över dem i eldfast form.

3
Häll över 21/2 dl marinad och hönsbuljong. Ställ formen mitt i ugnen och stek kycklingen ca 15 minuter eller tills köttsaften är helt klar.

4
Skär ananasen i bitar under tiden och halvera och kärna ur druvorna.

5
Fräs matfett, curry och mjöl på svag värme i en kastrull. Späd med buljongen från kycklingen i omgångar. Låt såsen koka ca 5 minuter. Vispa ner creme fraiche och låt såsen koka upp på nytt. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner frukten i såsen men spara lite att garnera med.

6
Bjud kokt ris till.