Du behöver

  • 1.5 kg lammstek benfri
  • 2 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar nymald
  • 2 msk smör

Fyllning:

1 st citron rivet skal
0.5 dl persilja hackad
2 st vitlöksklyftor finhackade
2 msk färsk timjan repad och hackad
2 tsk färsk rosmarin hackade barr eller färsk mynta

Ugn: 175º

Det här behövs till 4-6 port:

Gör så här

1
Skär lammsteken till en tjock platta med en vass kniv.

2
Strö över salt och peppar. Blanda citronskal, persilja, vitlök, timjan och rosmarin till fyllningen och strö det över köttet.

3
Rulla samman köttet åt samma riktning som du skar upp det och bind samman med bomullsgarn.

4
Bryn steken runt om i en stekpanna. Stick i en stektermometer och fortsätt stekningen i ugnen tills köttets innertemperatur är 75º. Låt steken vila 15 minuter. Ta bort bindgarnet och skärs upp steken i skivor.