Du behöver
- 2 st kycklingfiléer
- salt
- 1 st purjolök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1.5 dl couscous
- 1.5 dl hönsbuljong
- 1 dl apelsinjuice
- 2 tsk sweet chilisås
- 0.25 st hönsbuljongtärning
Tillbehör:
0.75 dl matlagningsyoghurt
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
Skär kycklingfiléerna i tärningar. Ansa och skär purjolöken i sneda bitar. Skala och finhacka vitlöken.
2
Häll 1 1/2 dl hönsbuljong i en kastrull och låt det koka upp. Tillsätt couscous och rör om. Lägg på lock och tag kastrullen från värmen. Låt couscousen svälla ca 6 minuter.
3
Bryn kycklingköttet i lite matfett. Krydda med salt och tag upp köttet. Fräs purjolök och vitlök i lite matfett tills löken mjuknar.
4
Tillsätt kycklingköttet, apelsinjuice, sweet chilisås och smulad buljongtärning. Låt allt puttra samman några minuter. Smaka av.
5
Rör couscousen fluffig och rör ner kycklingröran i den. Bjud svalkande matlagningsyoghurt till.