Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • salt
  • 1 st purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1.5 dl couscous
  • 1.5 dl hönsbuljong
  • 1 dl apelsinjuice
  • 2 tsk sweet chilisås
  • 0.25 st hönsbuljongtärning

Tillbehör:

0.75 dl matlagningsyoghurt

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i tärningar. Ansa och skär purjolöken i sneda bitar. Skala och finhacka vitlöken.

2
Häll 1 1/2 dl hönsbuljong i en kastrull och låt det koka upp. Tillsätt couscous och rör om. Lägg på lock och tag kastrullen från värmen. Låt couscousen svälla ca 6 minuter.

3
Bryn kycklingköttet i lite matfett. Krydda med salt och tag upp köttet. Fräs purjolök och vitlök i lite matfett tills löken mjuknar.

4
Tillsätt kycklingköttet, apelsinjuice, sweet chilisås och smulad buljongtärning. Låt allt puttra samman några minuter. Smaka av.

5
Rör couscousen fluffig och rör ner kycklingröran i den. Bjud svalkande matlagningsyoghurt till.