Du behöver
- 800 g kassler benfri
- 200 g färskost t ex Philadelphia
- 2 krm svartpeppar nymald
- 1 st rulle kyld smördeg rektangulär
- 1 st ägg vispat till pensling
Sås:
3 dl gräddfil
0.5 dl kryddgrönt färska eller frysta provensalska örter
salt och peppar
Ugn: 200º
Det här behövs till 4-6 port:
Gör så här
1
Skär bort det synliga fettet på kasslern. Skär sedan skivor ner mot centrum av kasslern, men inte helt igenom. Fördela osten i skårorna. Krydda med svartpeppar.
2
Lägg kasslern på smördegsplattan. Pensla kanterna runt om med uppvispat ägg. Vik in degen över kasslern. Skär bort överflödig smördeg och skär ut löv av den att dekorera med. Pensla degen med uppvispat ägg.
3
Grädda kasslern i mitten av ugnen, ca 20-25 minuter. Skär upp kasslern i skivor vid serveringen.
4
Blanda gräddfilen med kryddgrönt och smaka av med salt och peppar.
5
Servera kasslern med sallad, kokt potatis och gräddfilsåsen.