Du behöver
- 500 g köttfärs
- 4 msk ströbröd
- 1 msk potatismjöl
- 1 dl vatten
- 0.5 st gul lök
- 1 st ägg
- 2 msk kalvfond Italy
- 1 tsk basilika
- 0.5 dl parmesanost nyriven
- 1 krm svartpeppar
Aubergineschutney:
aubergine
1 st vitlöksklyfta
1 st burk krossade tomater
2.5 msk kalvfond Italy
peppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Börja med chutneyn. Skölj och ansa auberginerna och skär dem i tärningar. Skala och finhacka vitlöken.
2
Fräs auberginetärningarna i lite matfett tillsammans med vitlöken. Tillsätt krossade tomater och kalvfonden. Låt allt puttra ca 5 minuter. Smaka av med peppar och kanske lite mera kalvfond.
3
Blanda samman ströbröd med potatismjöl och vatten. Låt det stå och svälla ca 10 minuter.
4
Skala och finhacka löken och rör ner den i ströbrödsblandningen tillsammans med färs, ägg, kalvfond, basilika, nyriven parmesanost och peppar. Arbeta samman allt till en smidig färs.
5
Forma biffar och stek dem gyllene, ca 3-4 minuter på båda sidorna.
6
Bjud biffarna med chutney och kokt pasta.