Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl vatten
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st ägg
  • 2 msk kalvfond Italy
  • 1 tsk basilika
  • 0.5 dl parmesanost nyriven
  • 1 krm svartpeppar

Aubergineschutney:

aubergine
1 st vitlöksklyfta
1 st burk krossade tomater
2.5 msk kalvfond Italy
peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med chutneyn. Skölj och ansa auberginerna och skär dem i tärningar. Skala och finhacka vitlöken.

2
Fräs auberginetärningarna i lite matfett tillsammans med vitlöken. Tillsätt krossade tomater och kalvfonden. Låt allt puttra ca 5 minuter. Smaka av med peppar och kanske lite mera kalvfond.

3
Blanda samman ströbröd med potatismjöl och vatten. Låt det stå och svälla ca 10 minuter.

4
Skala och finhacka löken och rör ner den i ströbrödsblandningen tillsammans med färs, ägg, kalvfond, basilika, nyriven parmesanost och peppar. Arbeta samman allt till en smidig färs.

5
Forma biffar och stek dem gyllene, ca 3-4 minuter på båda sidorna.

6
Bjud biffarna med chutney och kokt pasta.