Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk timjan
  • 4 st morötter
  • 2 st purjolök
  • 200 g brysselkål
  • 1 dl tomatpuré
  • 7.5 dl köttbuljong
  • 5 dl bönor kokta vita

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bryn färsen i lite matfett. Dela sönder den i mindre bitar med hjälp av en gaffel. Krydda med salt, peppar och timjan Lägg över färsen i en gryta.

2
Skala morötterna och skär dem i stavar. Ansa och skär purjolöken i sneda bitar. Fräs grönsakerna i lite matfett några minuter. Lägg över dem i grytan.

3
Tillsätt tomatpuré och buljong. Låt allt puttra under lock på svag värme ca 15 minuter.

4
Tillsätt brysselkål och kokta bönor. Låt grytan puttra i ytterligare ca 10 minuter. Smaka av.