Du behöver
- 500 g köttfärs
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 tsk timjan
- 4 st morötter
- 2 st purjolök
- 200 g brysselkål
- 1 dl tomatpuré
- 7.5 dl köttbuljong
- 5 dl bönor kokta vita
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Bryn färsen i lite matfett. Dela sönder den i mindre bitar med hjälp av en gaffel. Krydda med salt, peppar och timjan Lägg över färsen i en gryta.
2
Skala morötterna och skär dem i stavar. Ansa och skär purjolöken i sneda bitar. Fräs grönsakerna i lite matfett några minuter. Lägg över dem i grytan.
3
Tillsätt tomatpuré och buljong. Låt allt puttra under lock på svag värme ca 15 minuter.
4
Tillsätt brysselkål och kokta bönor. Låt grytan puttra i ytterligare ca 10 minuter. Smaka av.