Du behöver

  • 1 dl lingon mixade
  • 1 dl gelésocker multi
  • 2 st äggulor
  • gin ev. 2 msk
  • 125 g mörk choklad 70 %
  • 2.5 dl vispgrädde 36 %

Dekoration:

lingon
färsk mynta

Det här behövs till 4-6 port:

Gör så här

1
Blanda mixade lingon och gelésocker Multi i en kastrull. Rör om och koka upp ca 30 sekunder.

2
Vispa äggulorna och tillsätt den heta lingonmixen under vispning. Tillsätt gin och fortsätt att vispa tills blandningen har svalnat.

3
Bryt chokladen i bitar och lägg i en djup tallrik. Smält chokladen på högsta effekt i mikron, ca 2 minuter eller över vattenbad på spisen. Rör om.

4
Tillsätt chokladen under omrörning i lingonblandningen.

5
Vispa grädden och rör ner den snabbt. Häll upp moussen i små portionsformar och ställ dem kallt i kylen, minst 2 timmar.

6
Servera med några lingon på toppen och färsk mynta.