Du behöver
- 1 dl lingon mixade
- 1 dl gelésocker multi
- 2 st äggulor
- gin ev. 2 msk
- 125 g mörk choklad 70 %
- 2.5 dl vispgrädde 36 %
Dekoration:
lingon
färsk mynta
Det här behövs till 4-6 port:
Gör så här
1
Blanda mixade lingon och gelésocker Multi i en kastrull. Rör om och koka upp ca 30 sekunder.
2
Vispa äggulorna och tillsätt den heta lingonmixen under vispning. Tillsätt gin och fortsätt att vispa tills blandningen har svalnat.
3
Bryt chokladen i bitar och lägg i en djup tallrik. Smält chokladen på högsta effekt i mikron, ca 2 minuter eller över vattenbad på spisen. Rör om.
4
Tillsätt chokladen under omrörning i lingonblandningen.
5
Vispa grädden och rör ner den snabbt. Häll upp moussen i små portionsformar och ställ dem kallt i kylen, minst 2 timmar.
6
Servera med några lingon på toppen och färsk mynta.