Du behöver

  • 4 st laxfjäril ca 2 cm tjocka
  • 1 msk smör
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar nymald

Sås:

100 g färsk spenat
1 st dill knippa
2 msk pinjenötter
1 st vitlöksklyfta
1.5 msk citron pressad saft
1 msk grönsaksfond koncentrerad
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
0.5 dl rapsolja kallpressad
1 tsk strösocker

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Förväll spenaten snabbt med kokande vatten. Det går bra att hälla vattnet över spenaten i durkslaget direkt. Spola genast i kallt vatten och krama ur vattnet.

2
Lägg spenat, dill, pinjenötter och vitlöksklyfta i matberedaren med kniven monterad. Mixa samman och tillsätt citronsaft, grönsaksfond, salt och peppar.

3
Tillsätt oljan i en jämn stråle medan matberedaren går. Smaka av med strösocker.

4
Torka av fisken. Salta och peppra.

5
Hetta upp smöret i en stekpanna och stek fisken på medelvärme, ca 3 minuter per sida.

6
Servera fisken med peston, nykokt potatis och sallad.