Du behöver
- 4 st brödskivor vita
- 200 g kantareller gärna skogschampinjoner
- 2 msk smör
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar nymald
- 350 g grillad kyckling i tärningar
Crème:
125 g vitlöksost t ex Cantadou
1 dl crème fraîche
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
2 msk persilja
2 msk färsk basilika hackad
Ugn: 250º
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Rosta brödskivorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
2
Stek svampen i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
3
Täck brödskivorna med svampen och kycklingtärningarna.
4
Blanda vitlöksosten med crème fraiche, salt, peppar, persilja och basilika. Klicka crèmen över svampen. Gratinera smörgåsarna i ugnen, ca 8 minuter.
Det är viktigt att använda svartpeppar när man kryddar kantareller. De får lätt en lite bitter smak om man använder vitpeppar.