Du behöver

  • 4 st brödskivor vita
  • 200 g kantareller gärna skogschampinjoner
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 350 g grillad kyckling i tärningar

Crème:

125 g vitlöksost t ex Cantadou
1 dl crème fraîche
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
2 msk persilja
2 msk färsk basilika hackad

Ugn: 250º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Rosta brödskivorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

2
Stek svampen i smör i en stekpanna. Salta och peppra.

3
Täck brödskivorna med svampen och kycklingtärningarna.

4
Blanda vitlöksosten med crème fraiche, salt, peppar, persilja och basilika. Klicka crèmen över svampen. Gratinera smörgåsarna i ugnen, ca 8 minuter.


Kommentar:
Det är viktigt att använda svartpeppar när man kryddar kantareller. De får lätt en lite bitter smak om man använder vitpeppar.