Du behöver

  • 300 g spättafiléer eller annan plattfisk
  • 0.5 tsk salt
  • saft rivet skal och av 1
  • 2 msk hackad persilja
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • 1.5 msk ströbröd
  • 0.5 tsk fransk senap
  • 1.5 msk matolja

Ugn: 225º

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Skölj fisken och torka av den. Vik ihop fisken och lägg den på ett smort eldfast fat. Salta och ringla över pressad limesaft.

2
Hacka persiljan och rör samman den med rivet limeskal, pressad vitlök, ströbröd, fransk senap och matolja.

3
Fördela röran över fisken och stek den mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig.

4
Garnera eventuellt med limeklyftor och bjud kokt ris och grönsaker till.