Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 2 dl ost riven

Sås:

2 dl crème fraîche
75 g skinka finhackad
1 msk dragon finhackad

Saffransris:

2 dl ris
4.5 dl vatten
1 msk kycklingfond konc
0.5 tsk salt
0.25 g saffran 1
0.5 dl sultanrussin

Tillbehör:

16 st salladslökar förvällda

Ugn: 225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Torka av kycklingfiléerna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra filéerna.

2
Blanda samman crème fraiche med rökt skinka och dragon. Bred blandningen över kycklingen. Strö ost ovanpå. Tillaga i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter.

3
Koka riset med vatten, kycklingfond, salt, saffran och russin, ca 20 minuter. Servera med förvällda salladslökar och sallad.