Du behöver

  • spättafilé

Fyllning:

2 msk hackad dill
1 st ansjovisfilé 50 g, ansjovisfiléer
1 st ägg mjukkokt

Sås:

1.5 dl vatten
1 msk ansjovisspad
dillstjälkar några
0.25 st fiskbuljongtärning
1 dl lätt crème fraiche

Garnering:

citronskivor
dillvippor

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Hacka ansjovisen, spara spadet. Skala och hacka ägget. Blanda samman ansjovis, hackad dill och hackat ägg till fyllningen.

2
Lägg ut spättfiléerna och fördela fyllningen på dem. Rulla samman dem och lägg dem i en liten vid panna.

3
Tillsätt vatten, ansjovisspad, dillstjälkar, fiskbuljong och pepparkorn. Låt allt sjuda under lock ca 5-6 minuter.

4
Tag upp fisken och sila spadet. Häll tillbaka spadet i pannan och tillsätt mini fraiche. Låt det puttra någon minut. Smaka av.

5
Lägg tillbaka fiskrullarna i såsen och låt det bli genomvarmt. Garnera med citronskivor och dillvippor. Bjud kokt ris eller pressad potatis och en sallad till.