Du behöver

  • 500 g laxfilé skinn- och benfri
  • 0.5 st gul lök
  • 2 msk dill finhackad
  • 1 dl kesella
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk potatismjöl

Topping:

1 st ägg hårdkokt
1 tsk fransk senap
0.75 dl keso
salt och peppar
1 tsk curry
1 msk hackad gräslök

Tillbehör:

4 st hamburgerbröd
salladsblad
hackad gräslök
rödlöksringar
rädisor
tomatklyfta

Gör så här

1
Börja med toppingen. Skala och hacka ägget. Rör samman alla ingredienserna till toppingen. Smaka av med curry, salt och peppar.

2
Skär laxfilén i mindre bitar och lägg dem i en matberedare. Skala och skär löken i mindre bitar. Lägg dem i matberedaren. Kör ca 15 sekunder.

3
Tillsätt hackad dill, kesella, salt, peppar och potatismjöl. Kör så att allt blandas väl.

4
Forma 4 burgare och stek dem gyllene i lite matfett ca, 5-6 minuter per sida.

5
Dela bröden och lägg lite sallad i botten. Lägg burgarna ovanpå och lägg på lite topping. Klipp över lite gräslök. Toppa med rödlöksringar. Dekorera med skivade rädisor och tomatklyftor.