Du behöver

  • 500 g kycklingfärs
  • 1.5 dl mellangrädde
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • saft rivet skal och av 1
  • 2 msk hackad gräslök

Bön- och mangosalsa:

1 st bönor burk svarta kokta
1 st mango
1 st paprika
0.5 st rödlök
0.5 st röd chili
3 msk olivolja
3 msk pressad limesaft

Tillbehör:

4 st hamburgerbröd
sallad
majonnäs curry
tomatskivor
färska örter

Gör så här

1
Börja med salsan. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skala och tärna mangon. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och finhacka löken. Kärna ur och ta bort hinnorna från chilin. Finhacka den. Blanda samman alla ingredienserna till salsan och låt den stå och dra ca 30 minuter.

2
Arbeta samman kycklingfärsen med grädde, potatismjöl, salt, peppar, rivet apelsinskal, apelsinsaft och hackad gräslök.

3
Forma 4 burgare och stek dem på svag värme i lite matfett ca 6-7 minuter per sida. Burgarna måste vara genomstekta utan att bli brända.

4
Dela bröden och lägg lite sallad i botten. Lägg på burgarna och lite currymajonnäs, tomatskivor och färska örter. Servera salsan till.


Kommentar:
En god hamburgerdressing gör du så här: Blanda samman 2 dl Ajvar Relish med 1 msk flytande honung, 1 dl matlagningsyoghurt och 1 msk rödvinsvinäger.