Du behöver
- 250 g nötfärs
- 0.5 st äpple
- 1 msk kalvfond
- 3/4-1 tsk sweet chilisås
Squashsauté:
500 g squash
1 st paprika
1 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
2 tsk Herbes de Provence
salt och peppar
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
Skala och riv äpplet fint. Arbeta samman alla ingredienserna till färsen. Forma 4 biffar.
2
Stek biffarna i lite matfett gyllene på båda sidorna. Sänk värmen och låt dem eftersteka under lock några minuter så att de blir genomstekta.
3
Skär squashen i tunna skivor, gärna med en osthyvel. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva löken.
4
Mjukstek alla grönsakerna i lite matfett tillsammans med pressad vitlök och herbes de provence. Smaka av med salt och peppar.