Du behöver
- 250 g mörk choklad 70 %
- 250 g smör
- 250 g florsocker
- 4 st ägg
- 100 g vetemjöl
- 125 g vinbär röda
Till servering:
2 dl vispgrädde lättvispad
röda vinbärsklasar
Ugn: 180º
Det här behövs:
Gör så här
1
Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten, 26 cm i diameter.
2
Bryt chokladen i bitar. Smält chokladen i mikron, 2 minuter på högsta effekt eller i en skål över hett vattenbad. Rör om under tiden.
3
Vispa smör och florsocker pösigt. Tillsätt ett ägg i sänder. Rör ner den smälta chokladen.
4
Blanda vinbären med vetemjölet och tillsätt kaksmeten. Rör om. Häll smeten i formen och baka kakan, ca 25 minuter. Den ska vara lite kladdig.
5
Släpp formen i köksbänken när du tar ut den ur ugnen, så får kakan den rätta kladdigheten. Låt kakan kallna.
6
Servera med lättvispad grädde och dekorera med en klase vinbär.