Du behöver

  • 250 g mörk choklad 70 %
  • 250 g smör
  • 250 g florsocker
  • 4 st ägg
  • 100 g vetemjöl
  • 125 g vinbär röda

Till servering:

2 dl vispgrädde lättvispad
röda vinbärsklasar

Ugn: 180º

Det här behövs:

Gör så här

1
Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten, 26 cm i diameter.

2
Bryt chokladen i bitar. Smält chokladen i mikron, 2 minuter på högsta effekt eller i en skål över hett vattenbad. Rör om under tiden.

3
Vispa smör och florsocker pösigt. Tillsätt ett ägg i sänder. Rör ner den smälta chokladen.

4
Blanda vinbären med vetemjölet och tillsätt kaksmeten. Rör om. Häll smeten i formen och baka kakan, ca 25 minuter. Den ska vara lite kladdig.

5
Släpp formen i köksbänken när du tar ut den ur ugnen, så får kakan den rätta kladdigheten. Låt kakan kallna.

6
Servera med lättvispad grädde och dekorera med en klase vinbär.