Du behöver
- 4 st potatis ca 400 g
- 1 dl lättmjölk
- 2 tsk matfett
- 2 krm salt
- 1 krm vitpeppar nymald
- 1 msk dill fint skuren
- 1 msk persilja hackad
- 1 msk timjan hackad
Servera med:
4 st kryddiga korvar Kranjska
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
2
Häll av kokvattnet. Stöt sönder potatisen med en potatisstöt. Tillsätt mjölk och matfett. Värm moset och smaka av med salt och vitpeppar. Tillsätt örterna och rör om. Smaka av.
3
Grilla korvarna i grillpanna ett par minuter så att de blir genomvarma.
4
Servera korven med moset och en sallad med rucola, rädisor och gurka.