Du behöver
- 25 g jäst
- 1 dl vatten fingervarmt
- vetemjöl ca 5 dl
- 0.5 tsk salt
- 100 g margarin eller smör
- 1 st ägg
Fyllning:
150 g champinjoner färska
75 g salami
100 g prosciutto (parmaskinka)
13 st oliver gröna urkärnade
50 g pinjenötter
flytande margarin
Garnering:
färska örter
Ugn: 200º
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degbunke. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt och mjöl. Tillsätt det rumsvarma matfettet klickvis och arbeta samman ingredienserna till en smulig deg. Tillsätt ägget och arbeta samman allt till en smidig deg. Låt den jäsa under duk ca 30 minuter.
2
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en rund kaka, ca 22 cm i diameter. Vik upp en kant runtom och tryck till den med en gaffel. Lägg rundlarna på bakpappersklädd plåt.
3
Ansa svampen och skiva den. Strimla salamin. Fördela svampen först över degrundlarna, sedan korven. Dela parmaskinkan och lägg den som luftiga rullar över. Strö pinjenötter och oliver ovanpå. Ringla lite flytande margarin över galetterna.
4
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Skär galetterna i trekanter och strö lite färska örter över.