Du behöver

  • 600 g laxfilé i 4 bitar

Marinad:

1 st citron
2 msk flytande honung
2 msk olja
1 st rosmarin kvist
salt och peppar

Sås:

1 dl lättfil
1 dl lätt crème fraiche
1 st gräslök knippe
1 st citron
salt och peppar

Tillbehör:

potatis färsk
sallad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blanda samman saften från citronen, honung och olja med rosmarinkvisten, salt och peppar. Lägg laxen i en plastpåse, häll över marinaden, knyt påsen, vänd om och se till att marinaden fördelar sig. Låt laxen ligga i marinaden i kylen minst 1 timme, vänd om i påsen ett par gånger under tiden. Grilla några minuter på varje sida.

2
Blanda lättfil och creme fraiche. Hacka gräslöken och tillsätt denna. Smaksätt med några droppar citron, salt och peppar. Servera med potatis och sallad.