Du behöver

  • 7 st kycklingfiléer

Marinad:

0.5 dl vinäger
0.5 dl soja
0.5 dl olja
2 st citronskivor
2 krm svartpeppar
0.5 tsk salt
3.5 st smördegsplattor tinade

Pensling:

ägg

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Blanda marinaden i en kraftig plastpåse och lägg ner filéerna. Knyt igen påsen och lägg den i kylen ca 2 timmar.

2
Dela smördegsplattorna i 2 delar, som kavlas ut till dubbel storlek.

3
Torka av filéerna och lägg dem på smördegen. Vik ihop till paket som läggs på smord plåt med skarven neråt.

4
Pensla med ägg och stek ca 35-40 minuter nederst i ugnen. Servera genast med t ex wokade grönsaker och gärna en grönsallad.


Kommentar:
När du ska woka grönsaker blir det lagom med ca 125 g färdigskurna grönsaker per portion. Vill du göra det bekvämare för dig köper du djupfrysta wokgrönsaker som fräses upp i lite olja och äts till kycklingpaketen.