Du behöver

  • 600 g nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 st chili grön
  • 2 msk chilisås
  • salt

Salladsbädd:

1 st isbergssallad halvt huvud
persilja ett par kvistar slätbladig
1 bitar gurka
1 st rödlök
2 dl majskorn
4 dl pasta kokt
2 msk olivolja
2 msk vatten
1 msk balsamvinäger
1 tsk oregano
salt och peppar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Hacka lök och chili. Blanda färs, lök, chili, chilisås och salt i en bunke. Forma smeten till biffar. Grilla på utegrill eller stek i panna.

2
Skär isbergssalladen i bitar, bryt blad från persiljakvistarna. Hacka gurka och rödlök. Lägg det i en skål tillsammans med tinade majskorn och pasta.

3
Rör ihop olja, vatten, vinäger, oregano och salt. Häll dressingen över salladen och rör om.