Du behöver

  • 4 st äggvitor
  • 250 g socker ca 3 dl
  • 1 msk maizena
  • 2 tsk pressad citron eller vinäger
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl grädde
  • 0.5 l hallon
  • 1/2-1 dl socker
  • 4 st gelatinblad blötlagda i kallt vatten

Garnering:

hallon
citronmeliss

Ugn: 150°

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt 1 msk socker i taget. Vispa smeten tills den är tjock. Vispa i maizena, citron och vaniljsocker.

2
Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt till en rundel, ca 23 cm i diameter. För upp kanterna så att det blir en grop i mitten. Grädda ca 1 1/2 timme. Låt marängen kallna.

3
Vispa grädden till skum och blanda i de mosade hallonen samt socker efter smak. Krama ur gelatinet och smält det på svag värme. Vispa ner det i grädden.

4
Lägg marängkransen på ett fat och fyll mitten med moussen. Garnera med hallon och citronmeliss.