Du behöver
- 4 st äggvitor
- 250 g socker ca 3 dl
- 1 msk maizena
- 2 tsk pressad citron eller vinäger
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 dl grädde
- 0.5 l hallon
- 1/2-1 dl socker
- 4 st gelatinblad blötlagda i kallt vatten
Garnering:
hallon
citronmeliss
Ugn: 150°
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt 1 msk socker i taget. Vispa smeten tills den är tjock. Vispa i maizena, citron och vaniljsocker.
2
Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt till en rundel, ca 23 cm i diameter. För upp kanterna så att det blir en grop i mitten. Grädda ca 1 1/2 timme. Låt marängen kallna.
3
Vispa grädden till skum och blanda i de mosade hallonen samt socker efter smak. Krama ur gelatinet och smält det på svag värme. Vispa ner det i grädden.
4
Lägg marängkransen på ett fat och fyll mitten med moussen. Garnera med hallon och citronmeliss.