Du behöver
- 3 st ägg
- 3 dl socker
- 1 dl hett vatten
- 2 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
Fyllning:
3 st citron
3 st ägg
3 dl socker
150 g smör eller margarin
Garnering:
3 dl vispgrädde
hallon
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet, lite i taget. Blanda till sist i mjölet väl blandat med bakpulvret.
2
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 2 l. Grädda nederst i ugnen i ca 35 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Dela den i två bottnar.
3
Tvätta citronerna, riv det gula på skalet och pressa ur saften. Vispa ägg, socker, skal och saft i en skål över vattenbad tills krämen blir tjock och pösig.
4
Ta skålen från värmen, klicka i fettet och rör om ordentligt. Låt krämen kallna.
5
Bred krämen mellan bottnarna och över tårtan. Vispa grädden till hårt skum och spritsa runt kanten. Garnera med hallon.