Du behöver

  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 1 dl hett vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver

Fyllning:

3 st citron
3 st ägg
3 dl socker
150 g smör eller margarin

Garnering:

3 dl vispgrädde
hallon

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet, lite i taget. Blanda till sist i mjölet väl blandat med bakpulvret.

2
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 2 l. Grädda nederst i ugnen i ca 35 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Dela den i två bottnar.

3
Tvätta citronerna, riv det gula på skalet och pressa ur saften. Vispa ägg, socker, skal och saft i en skål över vattenbad tills krämen blir tjock och pösig.

4
Ta skålen från värmen, klicka i fettet och rör om ordentligt. Låt krämen kallna.

5
Bred krämen mellan bottnarna och över tårtan. Vispa grädden till hårt skum och spritsa runt kanten. Garnera med hallon.